Welkom

 

Laatste info voor maandag 12 augustus 2019

 
Beste sterrenvrienden,
 
Maandagavond (de 2e in de maand) is er weer een bijeenkomst van de Werkgroep Sterrenkunde Heusden.
Aanvang 20.00u in de Heemkunde-unit op Mariënkroon (Abdijlaan 8, Nieuwkuijk).
 
Deze keer is het onderwerp: METEOREN. Want in de nacht van 12 op 13 augustus verschijnen er aan de hemel (bij helder weer) een aantal meteoren (“vallende sterren”). Zodra het donker genoeg is, kunnen we buiten de maan en de planeet Jupiter door de kijker bewonderen.
 
Na 22.00u gaan we met de liefhebbers naar het achter-terrein in Mariënkroon, waar we een groot overzicht op de sterrenhemel hebben.
 
Daar hopen we – ondanks het storende licht van de maan – een aantal meteoren te kunnen waarnemen!
 
Tot maandagavond,
Hartelijke groet,
René Esser
 
 

Maandag 12 augustus 2019

In verband met de zomervakanties is er in juli geen bijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst, op maandag 12 augustus, gaan we naar vallende sterren kijken. De meteorenzwerm Perseïden komt dan langs de aarde.

Info René Esser:

Op 12 augustus wordt er een waarnemingsavond georganiseerd. We gaan dan de Perseïden, de jaarlijkse terugkerende stroom van meteoren waarnemen.
Tot het echt donker wordt, wordt er nog info verstrekt over meteoren in het algemeen. En daarna gaan we ze echt proberen te zien.
Advies: neem een standen stoel mee, zodat je makkelijk naar boven kunt kijken. In een gesprek met Reny heeft hij aangegeven een groot zeil mee te nemen, dat spreidden we dan eerst uit tegen opkomende kou uit de grond en tegen ongedierte. Trek warme kleding aan en neem een slaapzak mee. Een kleine schijnwerper en verder een versnapering.
Bij helder weer verwacht ik een fantastische avond, zet het in jouw agenda, KOMT ALLEN!

 

Zaterdag 22 juni 2019

Verslag Zonnemiddag

 

Link naar: Hallo Heusden, aankondiging Zonnemiddag